Volwassenheid van organisaties

Volwassenheid is een maat voor hoe goed een organisatie haar projecten beheerst; hoe beter die beheerst zijn, hoe beter de projectprestaties.
Print Friendly, PDF & Email

In deze workshop leggen we uit wat volwassenheid van project-organisaties is, hoe deze gemeten wordt en wat internationale studies zeggen over de relatie tussen volwassenheid en prestaties. Daarbij maken we de vergelijking met fietsen:

U ziet het: hoe beter je kunt fietsen, hoe beter de prestaties. Dat gaat precies zo met volwassenheid en projectprestaties.

Er is ook een complicerende factor: complexiteit. Hoe complexer een project, hoe moeilijker het is, en vaak hoe slechter het afloopt. In deze workshop gaan we ook in op die complexiteit, en hoe je als organisatie kunt verbeteren (c.q. volwassener worden) om beter te presteren. Dat is niet iets voor alleen het projectteam; het gaat de hele organisatie aan.

Uit de studies is ook gebleken dat vooral aansturing door de opdrachtgever en goed begrip van klantenwensen een belangrijker rol spelen. Net twee gebieden die voor veel projectteam een beetje buiten hun bereik liggen.

Tenslotte gaan we in op wat wij het bewezen verbeterpad noemen. Bewezen omdat de aanpak gebaseerd is op al die internationale studies en bij sommigen daarvan ook getoetst is. Dat verbeterpad zullen we illustreren met voorbeelden uit eigen praktijk.

Deze workshop is vooral bedoeld voor opdrachtgevers, directies, MT’s en projectleiders. Zij die de projecten vormgeven en inbedden in hun organisatie. Zij zijn bij uitstek in staat om volwassenheid van de organisatie te doen groeien.

Vragen?

Neem contact met ons op.

Kosten workshop
In overleg

Locatie
in-company

Vereiste voorkennis
Eigen werkwijze m.b.t. projecten

Onderdelen in de workshop

  • Wat is volwassenheid?
  • Stapsgewijs groeien
  • Is niveau 5 de projectenhemel?
  • Hoever is de projecten-wereld?
  • Werkt volwassenheid?

Op maat gemaakt

Oppidum zal met de opdrachtgever de behoefte bespreken om samen te bepalen welke onderdelen van de workshop relevant zijn en waar de nadruk op moet worden gelegd. We kunnen hierin ook rekening houden met de praktijksituatie van de opdrachtgever om een doeltreffende workshop te geven die de organisatie inspiratie geeft om de volgende stappen te zetten.

Veelgestelde vragen over workshops

Print Friendly, PDF & Email

Oriënterende workshops kunnen zeker online in een videocall worden gegeven. Het wordt wat lastiger bij verdiepende workshops vanwege meerwaarde van de dynamiek van de groep. Ook dan zou het wel kunnen, maar het vergt wel wat meer huiswerk en eigen oefening. Daar zullen we dan rekening mee moeten houden in de voorbereiding en planning van de workshop. In overleg komen we altijd wel tot een werkbare opzet om te kunnen voldoen aan de wensen van de organisatie.

Virtuele workshops zijn bij uitstek geschikt voor klanten met vestigingen in binnen- en buitenland. Wij zorgen voor voldoende afwisseling en interactie om het effectief te maken en spannend te houden.

Print Friendly, PDF & Email

Het grootste verschil tussen de workshop en onze geaccrediteerde trainingen is dat er aan het eind van de workshop geen examen en certificaat wacht, maar dat het individu en/of de groep een tastbaar resultaat heeft waar ze direct mee verder kunnen. Een verklaring van deelname is altijd mogelijk.

Wilt u liever een geaccrediteerd certificaat halen? Bekijk ons aanbod van trainingen.

Print Friendly, PDF & Email

Onze workshops komen het beste tot hun recht in groepen, waarbij de groep wordt begeleid door een ervaren en geaccrediteerde Oppidum professional. Een uitgelezen kans om precies uw vraagstukken aan te pakken. Alle Oppidum workshops zijn perfecte alternatieven die naast onze gecertificeerde trainingen waarde toevoegen aan uw organisatie en/of personeel.

Print Friendly, PDF & Email

Onze workshops hebben een vaste kern, maar kunnen op basis van uw vragen of wensen aangepast worden of specifieke accenten krijgen.

Print Friendly, PDF & Email

Workshops kunnen in dagdelen of complete dagen worden aangeboden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. We bieden onze workshops op een zeer flexibele wijze aan; in-company, een zelfstandige locatie of allicht tijdens een gezamenlijke maaltijd om daarna in de avonduren door te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Voorafgaand aan de workshop nemen we de situatie en de vragen die leven met u door en verwerken dat in de inhoud en de opzet. Dat kan verder doorgezet worden door bijvoorbeeld aanvullende workshops te maken die helpen methoden of werkwijzen af te stemmen op de organisatie en de introductie ervan te begeleiden.