PID in een dag

Projectmanagement workshop met een pragmatische aanpak op basis van PRINCE2 waarin theorie en oefeningen gecombineerd wordt.
Print Friendly, PDF & Email

Project Initiatie Document

Een Project Initiatie Document (PID) is een van de belangrijkste onderdelen van projectmanagement, die de basis vormt voor een bedrijfsproject. Het is een referentiepunt in het gehele project voor zowel de klant als het projectteam. Daarnaast is het PID een beslisdocument op basis waarvan het mandaat wordt uitgevoerd. Een PID bundelt de informatie die is verkregen door het opstarten van een project en initiatieven van een projectproces in een Prince2 gecontroleerde omgeving. In deze workshop leert u effectief projecten implementeren met behulp van PRINCE2.

Aanpak workshop

In een klassikale workshop van twee dagdelen verspreidt over twee dagen. Cursisten kunnen eigen cases inbrengen welke tijdens de training worden behandeld. In groepen van zo’n 4 personen worden maximaal 3 cases doorgenomen. Deze workshop geeft toegang tot maximaal 12 cursisten.

Consultant

Götz Pfauder

Vragen?

Neem contact met ons op.

Kosten workshop
In overleg

Duur workshop
2 dagdelen

Locatie
in-company

Vereiste voorkennis
Enig huiswerk als voorbereiding

Onderwerpen in de workshop

Dagdeel 1
 • Procesmodel
 • New sheet (+ oefening)
 • Eerste uitwerking Business Case
 • Projectorganisatie (+ oefening)
 • Risico’s
 • Kwaliteit
 • Plannen en planning (+ oefening)
 • Project Initiatie Document
 • Korte evaluatie dag 1
Dagdeel 2
 • Herhaling procesmodel
 • Verdere uitwerking Business Case (+ oefening)
 • Toleranties
 • Wijzigingsbeheer
 • Beheersinstrumenten (+ oefening)
 • Configuratie management
 • Projectevaluatie + Lessons learned
 • Evaluatie training

Op maat gemaakt

Oppidum zal met de opdrachtgever de behoefte bespreken om samen te bepalen welke onderdelen van de workshop ‘PID in een dag’ relevant zijn en waar de nadruk op moet worden gelegd. We kunnen hierin ook rekening houden met de praktijksituatie van de opdrachtgever om een doeltreffende workshop te geven die de organisatie inspiratie geeft om de volgende stappen te zetten.

Veelgestelde vragen over workshops

Print Friendly, PDF & Email

Oriënterende workshops kunnen zeker online in een videocall worden gegeven. Het wordt wat lastiger bij verdiepende workshops vanwege meerwaarde van de dynamiek van de groep. Ook dan zou het wel kunnen, maar het vergt wel wat meer huiswerk en eigen oefening. Daar zullen we dan rekening mee moeten houden in de voorbereiding en planning van de workshop. In overleg komen we altijd wel tot een werkbare opzet om te kunnen voldoen aan de wensen van de organisatie.

Virtuele workshops zijn bij uitstek geschikt voor klanten met vestigingen in binnen- en buitenland. Wij zorgen voor voldoende afwisseling en interactie om het effectief te maken en spannend te houden.

Print Friendly, PDF & Email

Het grootste verschil tussen de workshop en onze geaccrediteerde trainingen is dat er aan het eind van de workshop geen examen en certificaat wacht, maar dat het individu en/of de groep een tastbaar resultaat heeft waar ze direct mee verder kunnen. Een verklaring van deelname is altijd mogelijk.

Wilt u liever een geaccrediteerd certificaat halen? Bekijk ons aanbod van trainingen.

Print Friendly, PDF & Email

Onze workshops komen het beste tot hun recht in groepen, waarbij de groep wordt begeleid door een ervaren en geaccrediteerde Oppidum professional. Een uitgelezen kans om precies uw vraagstukken aan te pakken. Alle Oppidum workshops zijn perfecte alternatieven die naast onze gecertificeerde trainingen waarde toevoegen aan uw organisatie en/of personeel.

Print Friendly, PDF & Email

Onze workshops hebben een vaste kern, maar kunnen op basis van uw vragen of wensen aangepast worden of specifieke accenten krijgen.

Print Friendly, PDF & Email

Workshops kunnen in dagdelen of complete dagen worden aangeboden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. We bieden onze workshops op een zeer flexibele wijze aan; in-company, een zelfstandige locatie of allicht tijdens een gezamenlijke maaltijd om daarna in de avonduren door te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Voorafgaand aan de workshop nemen we de situatie en de vragen die leven met u door en verwerken dat in de inhoud en de opzet. Dat kan verder doorgezet worden door bijvoorbeeld aanvullende workshops te maken die helpen methoden of werkwijzen af te stemmen op de organisatie en de introductie ervan te begeleiden.