Workshops

Onze workshops helpen om keuzes voor methoden of wijze van implementatie goed voor te bereiden en om specifieke onderwerpen dieper en specifieker voor uw organisatie te behandelen dan in de gecertificeerde trainingen.
Print Friendly, PDF & Email

Workshops die theorie en praktijk bij elkaar brengen

Oppidum verzorgt een groot scala aan workshops die u en uw organisatie op een praktische manier kunnen helpen verbeteren. Oppidum geeft oriënterende workshops aan organisaties met plannen om een managementmethode te gaan gebruiken, om nieuwe medewerkers daarmee kennis te laten maken en om specifieke onderwerpen uit te diepen en toe te passen binnen de eigen organisatie. Elke workshop wordt op maat gemaakt voor de organisatie. Voor extra achtergrondinformatie over workshop onderwerpen, kunt u ook de informatie van onze trainingen bekijken.

Ons workshopaanbod

Aanpak en methodes voor verbeteren projectmanagement

Projecten programma's portfolio's inbedden in een organisatie

Projecten/ programma’s/ portfolio’s inbedden in een organisatie

Willen projecten slagen dan moeten ze een goede plek krijgen in een organisatie zodat lijn en project elkaar versterken in plaats van botsen.

Lean vs Klassiek

Lean vs Klassiek; voor en nadelen vergeleken

Lean is in en lijkt beter te presteren, waarom dan niet altijd Lean of Agile? Verschillen, voor- en nadelen van beide aanpakken vergelijken we in de workshop.

Verandermanagement

Verandermanagement

Automatiseren, flexibeler reageren, complexiteit reduceren, versterken van projectmanagement, programma’s en dergelijke vraagt om veranderen. Introductie verandermanagement do’s and dont’s. Veranderen en verbeteraanpak benaderen we vanuit klassieke projecten, vanuit Lean en vanuit volwassenheid.

Logo Oppidum

En verder…

Naast deze drie onderwerpen kunnen we ook aandacht geven aan onderwerpen zoals:

 • Methoden en aanpak vergeleken (PRINCE2 / IPMA / PRAXIS)
 • Volwassenheid en complexiteit zijn te meten; welke methoden passen bij uw organisatie?
 • Veranderen is als navigeren; wat zijn werkende paden, waar zijn de valkuilen?
 • Complexiteit weer beheersbaar maken

Specifieke onderdelen van projectmanagement

Rol van management

Rol van Management

We kunnen workshops verzorgen over onderwerpen waarbij management nauw betrokken is, denk aan:

 • Stakeholder engagement (belanghebbenden beter begrijpen en betrekken).
 • Besluitvorming projecten en running-business op 1 lijn brengen en houden.
 • Introductie leiderschap tonen bij veranderingen.
Bijzondere onderwerpen voor PM en team

Bijzondere onderwerpen voor PM en team

Aandacht voor specifieke lastige onderwerpen zoals:

 • PID in een dag
 • Plannen van resultaten ipv activiteiten (PBS en WBS)
organisatie-breed

Onderwerpen die organisatie-breed spelen

Workshops voor zowel projectteams als lopende organisatie:

 • Plannen van voordelen (benefits)
 • Risicomanagement (PRINCE2/FMEA)
 • Acceptatie projectresultaten implementatie van veranderingen
Logo Oppidum

En verder…

Naast deze drie onderwerpen kunnen we ook aandacht geven aan onderwerpen als:

 • Beheersen van wijzigingen/ versies en configuratie management.
 • Creatie en innovatie vragen bijzondere stappen.
 • Business case maken en onderhouden.
 • Werken in een keten.

Onze werkwijze

Op maat gemaakt

Oppidum zal samen met u de behoefte bespreken om samen te bepalen welke onderdelen van de workshop relevant zijn en waar de nadruk op moet worden gelegd. We houden hierin uiteraard rekening met uw praktijksituatie om een doeltreffende workshop te geven die de organisatie inspiratie geeft om de volgende stappen te zetten.

Online of op locatie

Oppidum kan de workshop in verschillende methoden aanbieden; via webinars, korte workshops van ongeveer een halve dag (eventueel in de avond) en workshops voor een volledige dag, waarin we samen met u de diepte ingaan en veel ruimte is voor interactie.

Veelgestelde vragen over workshops

Print Friendly, PDF & Email

Oriënterende workshops kunnen zeker online in een videocall worden gegeven. Het wordt wat lastiger bij verdiepende workshops vanwege meerwaarde van de dynamiek van de groep. Ook dan zou het wel kunnen, maar het vergt wel wat meer huiswerk en eigen oefening. Daar zullen we dan rekening mee moeten houden in de voorbereiding en planning van de workshop. In overleg komen we altijd wel tot een werkbare opzet om te kunnen voldoen aan de wensen van de organisatie.

Virtuele workshops zijn bij uitstek geschikt voor klanten met vestigingen in binnen- en buitenland. Wij zorgen voor voldoende afwisseling en interactie om het effectief te maken en spannend te houden.

Print Friendly, PDF & Email

Het grootste verschil tussen de workshop en onze geaccrediteerde trainingen is dat er aan het eind van de workshop geen examen en certificaat wacht, maar dat het individu en/of de groep een tastbaar resultaat heeft waar ze direct mee verder kunnen. Een verklaring van deelname is altijd mogelijk.

Wilt u liever een geaccrediteerd certificaat halen? Bekijk ons aanbod van trainingen.

Print Friendly, PDF & Email

Onze workshops komen het beste tot hun recht in groepen, waarbij de groep wordt begeleid door een ervaren en geaccrediteerde Oppidum professional. Een uitgelezen kans om precies uw vraagstukken aan te pakken. Alle Oppidum workshops zijn perfecte alternatieven die naast onze gecertificeerde trainingen waarde toevoegen aan uw organisatie en/of personeel.

Print Friendly, PDF & Email

Onze workshops hebben een vaste kern, maar kunnen op basis van uw vragen of wensen aangepast worden of specifieke accenten krijgen.

Print Friendly, PDF & Email

Workshops kunnen in dagdelen of complete dagen worden aangeboden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. We bieden onze workshops op een zeer flexibele wijze aan; in-company, een zelfstandige locatie of allicht tijdens een gezamenlijke maaltijd om daarna in de avonduren door te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Voorafgaand aan de workshop nemen we de situatie en de vragen die leven met u door en verwerken dat in de inhoud en de opzet. Dat kan verder doorgezet worden door bijvoorbeeld aanvullende workshops te maken die helpen methoden of werkwijzen af te stemmen op de organisatie en de introductie ervan te begeleiden.

Typen op een laptop

Vraag een workshop aan