IPMA-D

Training, 4 dagen, klassikaal, virtueel, certificaat
Print Friendly, PDF & Email

IPMA-D is een examengerichte opleiding, inclusief het bijbehorende, internationaal erkende certificaat. De opleiding bied je een volledig beeld van alle “harde” en “zachte” projectmanagementcompetenties: van planning en risicomanagement tot leidinggeven, onderhandelen en conflictmanagement. Je leert alle onderdelen van de IPMA Individual Competence Baseline grondig kennen en ontdekt welke rol ze spelen in je eigen praktijk en die van de andere deelnemers.

De opleiding sluit af met het officiële examen dat je samen met andere deelnemers aflegt. Wanneer je hiervoor slaagt mag je jezelf Certified Project Management Associate noemen. IPMA-D certificering vormt een stevige basis voor verdere groei in het vak van projectmanagement.

Doel van de opleiding IPMA-D

Deze opleiding met slagingsgarantie bereidt je voor op het succesvol afleggen van het IPMA-D examen en omvat alle kennis en kunde die hiervoor nodig zijn.

Doelgroep

Ieder die in projecten werkt of daarin wil gaan werken. Voor certificering is projectervaring niet vereist. Enige projectervaring maakt het plaatsen van de leerstof wel eenvoudiger.

Kalender

Hieronder vindt u geplande trainingsmomenten voor deze cursus. Voor andere mogelijkheden of een in-company training kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Er zijn op dit moment geen trainingsmomenten gepland. Neem svp contact met ons op voor de mogelijkheden.
IPMA-D training (samen met NIMO)

Trainers

Onze samenwerkingspartner NIMO Project Management Instituut is geaccrediteerd én keurmerkopleider voor IPMA-opleidingen en -examenbegeleiding.

Download brochure

De IPMA-D trainingsbrochure inclusief prijzen.

Aanvragen training

U kunt direct inschrijven voor een geplande training of u vraagt een in-company training aan. Wilt u wel een klassikale training maar op een afwijkende startdatum, stuur ons dan een verzoek.

Vragen?

Neem contact met ons op.

Kosten trainingsdagen
Training online € 2.770,- (excl. BTW)
Training op locatie € 3.090,- (excl. BTW)

Kosten Examenpakket
Kosten zijn inclusief examen, organisatie vindt plaats via NIMO

Trainingsduur
4 dagen

Locatie
Trainingslocatie, on-site, virtueel

Vereiste voorkennis
Geen ingangseisen

Taal
Het cursusboek, cursusmateriaal en examen zijn alleen in het Nederlands beschikbaar

Certificering
IPMA D (examen af te leggen op locatie van IPMA Certificeren (Nieuwegein), examenkosten inbegrepen.

Inhoud van de training IPMA-D

Na de opleiding ben je (beter) in staat om:

Het terrein van projectmanagement integraal te overzien:

 • Project-, programma-, portfoliomanagement
 • Projectsucces en projectmanagementsucces
 • Aanleiding, doel, resultaat en afbakening
 • Organisatie en inrichting
 • Kwaliteit
 • Risico’s en kansen
 • Faseren en structureren
 • Persoonlijke communicatie en teamwerk
 • Schatten en plannen
 • Projectbeheersing en rapportage
 • Leidinggeven aan projectteams
 • De ‘financiële taal’ en kernbegrippen
 • Relaties en betrokkenheid
 • Onderhandelen, conflicten en crisis
 • Projectafsluiting
 • De projectmanager te ondersteunen bij het opzetten, inrichten en aansturen van projecten

Opzet en studiebelasting

De opleiding wordt door onze samenwerkingspartner NIMO Project Management Instituut uitgevoerd. De opleiding wordt gegeven door gecertificeerde trainers met ruime praktijkervaring in projectmanagement en IPMA.

De opleiding telt vier losse dagen met telkens enkele weken tussenruimte.

In de opleiding gaan we stevig door de leerstof van IPMA heen. Het accent ligt op het spelenderwijs opnemen en reproduceren van kennis. We leggen voortdurend verbanden met de praktijk.

Om de opleidingstijd efficiënt te gebruiken, vragen wij je tussen de opleidingsdagen in literatuur te bestuderen, oefenvragen te maken en opdrachten uit te voeren. De studiebelasting is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent kennis tot je te nemen. De studiebelasting bedraagt gemiddeld 60 tot 100 uur (naast de opleidingsdagen).

Je bereidt je voor op het examen met behulp van oefenvragen en oefenexamens in onze online leeromgeving. Deze is vanaf de eerste keer inloggen 12 maanden beschikbaar.

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze training maximaal 12 personen deelnemen.

Examen en certificaat

Bij aanvang van de training vragen wij je te kiezen uit 2 examendata, zodat jij en onze IPMA-trainer zich daarop kunnen richten. De examendata liggen 1 tot 3 maanden na de opleiding.

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het IPMA-D certificaat.

logo IPMA

Toepassing

IPMA is een verzameling van best practices in het mooie vak van projectmanagement en helpt jou als gecertificeerd projectleider om je project naar een succesvol resultaat te brengen.

Een IPMA-certificering is de beste stap naar aantoonbaar beter project-, programma en portfoliomanagement. Het zorgt ervoor dat projecten beheersbaar worden, dat competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat de organisatie een keurmerk van kwaliteit en transparantie op het gebied van projectmanagement kan overleggen.

Veelgestelde vragen over trainingen en examens

[ultimate-faqs include_category=’training’ ]