IPMA-C Theorie

Training, 5 dagen, klassikaal, virtueel, certificaat
Print Friendly, PDF & Email

Deze opleiding is de eerste van twee stappen op weg naar volledige IPMA-C certificering. In intensieve opleidingsdagen ontwikkel je, op zeer praktijkgerichte wijze, zowel de harde als zachte aspecten van projectmanagement, volgens de richtlijnen van de International Project Management Association. Je ervaart hoe andere deelnemers in hun praktijk daarmee te maken hebben en deelt je eigen ervaringen. Vervolgens bereid je je, met behulp van boek, opleidingsmap en de oefenvragen in onze online leeromgeving, grondig voor op het officiële theorie-examen IPMA-C. Wanneer je slaagt ontvang je het IPMA-C deelcertificaat theorie.

Met dit certificaat op zak kun je, bij voldoende praktijkervaring, direct de tweede stap zetten: de praktijkcertificering. Hiervoor bieden wij een specifiek begeleidingstraject.

Het officiële IPMA-deelcertificaat is een objectieve externe beoordeling van je projectmanagementcompetenties en bied je de mogelijkheid om door te groeien in het vakgebied. Zo kun je via deze opleiding perfect aan je carrière werken. Wil je je projectmanagementcompetenties naar C-niveau van de IPMA Individual Competence Baseline (ICB4) brengen? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze.

De opleiding wordt gegeven door ervaren projectmanagers en is gebaseerd op een combinatie van training en zelfstudie.

Door theorie, groepsdiscussies en het uitwerken van cases komt de bewuste toepassing van projectmanagement aan de orde.

Doel van de opleiding IPMA-C Theorie

Deze opleiding bereidt je voor op het succesvol afleggen van het IPMA-C theorie-examen en omvat alle kennis en kunde die hiervoor nodig zijn.

Doelgroep

Projectleiders en projectmanagers die in principe in aanmerking komen voor certificering op het niveau IPMA-C. Kennis op het niveau van de training ‘Praktisch projectmanagement’, een certificaat IPMA-D óf PRINCE2 Foundation en/of Practitioner is aan te bevelen.

Kalender

Hieronder vindt u geplande trainingsmomenten voor deze cursus. Voor andere mogelijkheden of een in-company training kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Er zijn op dit moment geen trainingsmomenten gepland. Neem svp contact met ons op voor de mogelijkheden.
IPMA-C theorie (samen met NIMO)

Trainers

Onze samenwerkingspartner NIMO Project Management Instituut is geaccrediteerd én keurmerkopleider voor IPMA-opleidingen en -examenbegeleiding.

Download brochure

De IPMA-C theorie trainingsbrochure inclusief prijzen.

Aanvragen training

U kunt direct inschrijven voor een geplande training of u vraagt een in-company training aan. Wilt u wel een klassikale training maar op een afwijkende startdatum, stuur ons dan een verzoek.

Vragen?

Neem contact met ons op.

Kosten trainingsdagen
Training online € 3.190,- (excl. BTW)
Training op locatie € 3.590,- (excl. BTW)

Kosten Examenpakket
Kosten zijn inclusief examen, organisatie vindt plaats via NIMO

Trainingsduur
5 dagen

Locatie
Trainingslocatie, on-site, virtueel

Vereiste voorkennis
Geen ingangseisen

Taal
Het cursusboek, cursusmateriaal en examen zijn alleen in het Nederlands beschikbaar

Certificering
IPMA-C Theorie (examen af te leggen op locatie van IPMA Certificeren (Nieuwegein), examenkosten inbegrepen.

Inhoud van de training IPMA-C Theorie

Na de opleiding ben je (beter) in staat om:

het terrein van projectmanagement integraal te overzien:

 • Projectsucces en projectmanagementsucces
 • Strategie, eisen, doelen, scope, projectaanpak
 • Invloed en belangen, belanghebbenden
 • Organisatie en informatie
 • Faseren en structureren
 • Risico’s en kansen
 • Onderhandelen
 • Conflicten en crisis
 • Persoonlijke communicatie
 • Kwaliteit
 • Schatten en plannen
 • Leiderschap en teamwerk
 • Projectbeheersing
 • Wijzigingsbeheer, configuratiemanagement
 • Voortgangsanalyse en -monitoring
 • Relaties en betrokkenheid
 • De ‘financiële taal’ en kernbegrippen
 • Zelfmanagement
 • De context van het project
 • Projectafsluiting
 • op een professionele wijze projecten op te zetten, in te richten en aan te sturen

Opzet en studiebelasting

De opleiding wordt door onze samenwerkingspartner NIMO Project Management Instituut uitgevoerd. De opleiding wordt gegeven door gecertificeerde trainers met ruime praktijkervaring in projectmanagement en IPMA.

De opleiding begint met een blok van 2 dagen, gevolgd door 3 losse dagen met telkens 2 weken tussenruimte.

Om de opleidingstijd efficiënt te gebruiken, vragen wij je tussen de trainingsdagen in literatuur te bestuderen, oefenvragen te maken en opdrachten uit te voeren. De studiebelasting is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent kennis tot je te nemen. De studiebelasting bedraagt gemiddeld 60 tot 100 uur (naast de opleidingsdagen).

Je bereidt je voor op het examen met behulp van oefenvragen en oefenexamens in onze online leeromgeving. Deze is vanaf de eerste keer inloggen 12 maanden beschikbaar.

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze training maximaal 12 personen deelnemen.

Examen en certificaat

Bij aanvang van de training vragen wij je te kiezen uit 2 examendata, zodat jij en onze IPMA-trainer zich daarop kunnen richten. De examendata liggen 1 tot 3 maanden na de opleiding. Het examen bij IPMA Certificering in Nieuwegein en de bijbehorende kosten maken onderdeel uit van deze opleiding.

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het deelcertificaat IPMA-C theorie.

logo IPMA

Toepassing

IPMA is een verzameling van best practices in het mooie vak van projectmanagement en helpt jou als gecertificeerd projectleider om je project naar een succesvol resultaat te brengen.

Een IPMA-certificering is de beste stap naar aantoonbaar beter project-, programma en portfoliomanagement. Het zorgt ervoor dat projecten beheersbaar worden, dat competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat de organisatie een keurmerk van kwaliteit en transparantie op het gebied van projectmanagement kan overleggen.

Veelgestelde vragen over trainingen en examens

[ultimate-faqs include_category=’training’ ]