Locatie: Nieuwegein, 1815 – 2130

Bron: http://www.pgmcommunity.nl/

Het JSF of F-35 programma is veruit het grootste internationale defensieprogramma ooit. Met dit programma ontwikkelen en produceren de deelnemende landen een vijfde generatie jachtvliegtuig dat een groot deel van hun huidige vloot moet vervangen. Door het high tech karakter van dit nieuwe jachtvliegtuig, het internationale karakter van het programma, de enorme financiële omvang en de politieke gevoeligheid is dit een bijzonder complex programma.

Deze sessie geeft vanuit het gezichtspunt van de Nederlandse projectleider een kijkje in de keuken van het veel besproken F-35 programma. Waar liggen de uitdagingen in zo’n groot project, nationaal en internationaal? Wat kunnen we voor de toekomst van het F-35 programma leren?

• Wat houdt het F-35 programma in?
• Hoe is de internationale programma organisatie opgezet?
• Hoe sluit de Nederlandse programma organisatie hierop aan?
• Waar lagen en liggen de uitdagingen in het F-35 programma?
• Zijn er lessen voor toekomstige programma’s te trekken?

Spreker:
Kolonel Marco Kievit is sinds augustus 2015 de Nederlandse Team Lead voor het F-35 programma. Hij is met zijn team verantwoordelijk voor de aanschaf en introductie in de Koninklijke Luchtmacht van de F-35 vliegtuigen en alle bijbehorende middelen en beschikt daarvoor over een budget van 4,7 miljard Euro. Kolonel Kievit is ruim 30 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht werkzaam en heeft diverse technische functies in de militaire luchtvaart bekleed.

Praktische informatie

Programma:

Catering:
Kosten:

 

18:15 – 18:50 Ontvangst en eten van een broodje
18:50 – 19:00 Welkom en introductie
19:00 – 21:00 Sessie door Kolonel Marco Kievit – Koninklijke Luchtmacht
21:00 – 21:30 Afsluiten en borrel
Broodjes met koffie en thee
Deelname is gratis voor BPUG-leden, niet-leden betalen € 25,=

Aanmelding
Aanmelden kan via de BPUG-website tot uiterlijk vrijdag 28 oktober 2016. Na sluiting van de inschrijftermijn ontvang je een bevestiging met routebeschrijving.