BPUG 2018 header

Oppidum is Sponsor en spreekt op het BPUG Seminar 2018!

Print Friendly, PDF & Email

BPUG Seminar 2018, dinsdag 5 juni 2018

People, Plan it, Profit’

Van https://www.bpugseminar.nl/

Op dinsdag 5 juni 2018 organiseren wij wederom ons jaarlijkse BPUG seminar. Dit jaar alweer voor de 21e keer!
People, Planet, Profit (ook wel de drie P’s) is een term uit de duurzame ontwikkeling. Het staat voor de drie elementen People (mensen), Planet (milieu) en Profit (baten) die op harmonieuze wijze gecombineerd moeten worden. Deze drie P’s zijn door veel ondernemingen geadopteerd als richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en dragen bij aan het streven naar een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen.

Een actueel en herkenbaar thema dat ons allemaal raakt en met een kwinkslag is dan ook gekozen voor: People, Plan it en Profit. Het streven naar evenwicht vind je ook terug bij projecten, programma’s en portfolio’s. Zo geldt voor ons vakgebied dat medewerkers (People), organisatie en planning (Plan it) op de juiste wijze gecombineerd moeten worden om op duurzame wijze de resultaten en baten (Profit) van een project te realiseren.

Maar hoe zorg je ervoor dat de organisatie en de projecten, programma’s en/of portfolio’s  met elkaar in evenwicht zijn?

Tijdens dit seminar gaan de sprekers op interactieve wijze in op hoe ze zelf dit evenwicht bereikt hebben. Door hun succesvolle en minder succesvolle ervaringen te delen, laten ze je beleven hoe je zelf bovenstaande harmonie binnen je werkzaamheden kunt bereiken. Duurzame ontwikkeling van jezelf en de organisatie!

Oppidum Presentatie

Samen de regie voor een betere gezondheid, hoe de non-profit sector Agile duurzame resultaten haalt

Een van onze Partners heeft een studie in de zorgsector gemaakt naar de beste vorm van regie om het duurzaamste resultaat te behalen. De conclusie is dat samen de regie nemen het beste resultaat geeft. Naar projecten vertaald: Stuurgroep en teamleden die het samen moeten doen. Wat kunnen we hiervan leren voor het duurzaam werken in Agile verband?

Waarom Sponsort Oppidum de BPUG?

 • Oppidum (Clemens Bon) was aanwezig in de oprichting van BPUG.
 • Oppidum geloofd in de doelen en waarden van BPUG en steunt haar activiteiten sinds oprichting.

Van http://www.bpug.nl/

Verbinden, het meest onderschatte (werk)woord in ons vakgebied? Toch bent u dagelijks bezig met verbinden. Als programma- en projectmanager legt u de verbinding tussen bedrijfsdoelstellingen en programma- en projectresultaten, als projectmanager draagt u zorg voor de verbinding tussen hetgeen de stuurgroep wilt en wat het project levert. U bent bezig met stakeholders, teamoverleggen, innovatieve concepten, risico’s en maatregelen, enz. Of u nu programmamanager, projectmanager of PMO bent, met verbinden zijn we continu bezig! Ook als vereniging willen we de verbinding leggen tussen de verschillende methodieken en u als gebruiker.

 • PRINCE2® – Projectmanagement
 • MSP® – Programmamanagement
 • MoP® – Portfoliomanagement
 • M_o_R® – Risicomanagement
 • MoV® – Waardemanagement
 • P3O® – Project, Programme and Portfolio Offices

Wat wil de BPUG voor haar leden betekenen?

 • Een platform bieden voor het delen van ervaringen met andere gebruikers.
 • Gesprekspartner zijn voor partijen om het juiste gebruik van deze best practices te stimuleren.
 • De bekendheid van deze best practices in Nederland vergroten.
 • Invloed uitoefenen op de ontwikkeling van en het aanbod van producten en diensten.