ledverlichting the journey is on

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Print Friendly, PDF & Email

NIMO Project Management Instituut, marktleider op het gebied van IPMA certificeringsopleidingen, en Oppidum BV, expert in het onderwijzen en implementeren van best practices, bundelen de krachten door het samenvoegen van hun projectmanagement expertise in een strategische samenwerking. De wereld van projectmanagement is aan het veranderen en beide organisaties veranderen mee door samen op te trekken.

NIMO en Oppidum zijn organisaties die uitermate gespecialiseerd zijn op het vakgebied van project-, programma- en portfoliomanagement. Managing Partner Training bij Oppidum, Rinse van der Schoot: “Vanuit onze kern voelen we ons projectmanagers en daarin zijn wij ook groot geworden. Het is gewoon een fantastisch vak!” Zowel NIMO als Oppidum zien dat de wereld van projectmanagement aan het veranderen is en dat er een nieuwe positionering nodig is. CEO van NIMO, Bart Hoitink: “Je moet focus hebben op waar je goed in bent en dat steeds beter willen doen. Juist door het samen te doen word je ook echt beter.” 

Hoewel beide organisaties gevestigde namen zijn binnen de wereld van projectmanagement, vullen ze elkaar qua portfolio enorm goed aan. Gezamenlijk delen ze de ervaring van  IPMA begeleiding en focus op het verbeteren van de prestaties van uw organisatie. Daarnaast profileert NIMO zich op praktische kerntrainingen en op de praktijk ingerichte IPMA opleidingen. Oppidum profileert zich op Agile-trainingen en bewezen Best Practices zoals PRINCE2, MSP, MOP en MOV. Ook het type klanten dat beide organisaties bedienen is verschillend. Daar waar NIMO vooral actief is in integrale ontwikkeltrajecten bij organisaties, heeft Oppidum bijzondere aandacht voor de project- en programma professional.

Samen kom je verder

Beide organisaties zien de kracht van samenwerking. Rinse van der Schoot: “Werk is leuk en werken wordt leuker naarmate je competenter bent, daar willen wij graag voor onze klanten aan bijdragen.” Bart Hoitink: “Met elkaar een hele sterke professionele basis neerzetten voor onze klanten, dat is waar wij samen het verschil mee maken voor onze klant!” Gezamenlijk sluiten ze af met het statement: “Projectmanagers praten altijd in ‘wij’, want net als in projecten moeten ook wij samenwerken om goede resultaten te halen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

NIMO en Oppidum vinden elkaar ook in de visie om organisaties te professionaliseren door de mensen in de organisatie te begeleiden in een ontwikkeltraject op maat. Uit liefde voor het vak projectmanagement is de expertise van beide organisaties gebundeld in een ‘Project Management Development Learning Journey’. Deze leerreis heeft alle componenten in zich om mensen binnen de context van hun eigen werkplek te ontwikkelen tot projectmanagement professional.

In de komende weken volgt een serie blogs over alle componenten van deze PMD Learning Journey. Houd dus onze LinkedIn pagina en website in de gaten.


Over ons

Logo Oppidum

Oppidum combineert theorie en praktijk. Wat we in onze trainingen zeggen, doen we in de praktijk bij ons advies- en interim-werk. Ook dragen wij bij aan wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe trainingen. Wat we uit die discussies leren, verwerken we weer in de trainingen en zo is de cirkel rond. Deze cirkel werkt al ruim twintig jaar. Met uitsluitend gedreven en zeer ervaren certified professionals, die allemaal het werken in de praktijk combineren met het geven van trainingen, biedt Oppidum jou een training die gegarandeerd leidt tot een persoonlijk succes.

NIMO is IPMA Keurmerk opleider en in Nederland marktleider voor de IPMA certificering. De trainers en adviseurs van NIMO hebben allen ruime ervaring opgedaan met projecten in de praktijk en met het ontwikkelen van mens en organisatie. Dat doen we al ruim 30 jaar, met veel passie en impact. Met een eigen Learning Academy biedt NIMO een persoonlijk en centraal aanspreekpunt, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw ontwikkelvraag op het gebied van projectmanagement met kennis van zaken wordt opgepakt.

NIMO en Oppidum zijn door het bundelen van de krachten in staat om de volgende certificeringsopleidingen en -trainingen aan te bieden: IPMA niveau D t/m A, PRINCE2, PRINCE2 Agile, Agile Projectmanagement, Agile Programme Management, MSP, MoP, P3O, MoV, CAPM en PMP. Opleidingen en trainingen voor het behalen van een certificering worden uitsluitend uitgevoerd door trainers die zelf ook op het betreffende gebied gecertificeerd zijn.