Theme: Duurzaamheid and “Sustainability”

Wij kunnen duurzaamheid in uw organisatie en projecten brengen.

Project Professionals moeten voorzien zijn van methodes, gereedschappen en technieken voor het integreren van duurzaamheid in Projecten, Programma’s en Portfolio’s.

Oppidum is the first GPM Sustainable Centre of Excellence in Project Management in Europe.
We can bring this thought-leadership into your organisation.  Businesses are slow to be able to quantify the positive impact that Sustainable-working can have on their finances as well as their social-responsibility.  The fact is that costs can be saved, risk appetite lowered and extra funding received.
We have adopted the Best Practices  of:

(Sustainable PRINCE2 is known in the Netherlands as “Duurzaam PRINCE2®“).

Ervaring
Oppidum has started the trend here, and contionues to roll out new Centres in other Dutch-Multinational organisations.

 De wereld zit vol uitdagingen voor de mensheid, denk eens aan de achteruitgang van ons leefmilieu, economische instabiliteit of het gebrek aan sociale rechtvaardigheid, dagelijks worden mensen met de gevolgen hiervan geconfronteerd. Projectmanagement is een discipline die de unieke mogelijkheid heeft om dit te veranderen. Maar dat gaat pas gebeuren als de project professionals de verantwoordelijkheid nemen om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.
Omdat de uitdagingen voor de mensheid dagelijks toenemen, zowel lokaal als op wereldschaal, en een omvang aannemen die alarmerend is kunnen we niet langer toekijken. Dus neem deze uitdaging aan en maak ook jouw project klaar voor de toekomst, laat zien dat je de verantwoordelijkheid voor de problemen van vandaag niet verlegt naar de toekomstige generatie, verdiept je in het onderwerp Duurzaam Projectmanagement.

Engagement
Oppidum is accredited to analysis your Portfolios of Programmes and Projects to look for improvements and funding.  We can also work with teams through workshops to increase their understanding and support the cultural changes which are reaching change organisations on these matters

Wie is GPM?
GPM is een Amerikaanse organisatie die probeert een katalysator te zijn op het gebied van de evolutie van het vakgebied Projectmanagement en in het bijzonder het verbeteren van de opleveringscapaciteit van duurzame projecten die rekening houden met mogelijkheden en behoeftes van toekomstige generaties. De aanpak van de organisatie is gebaseerd op 3 pilaren namelijk het aanbieden van een projectmanagementmethode (PRISM™), onderwijs en certificering. Alle pilaren dragen bij aan het doel om bewustzijn te creëren van de impact die projecten hebben ten aanzien van milieu, economie en sociale aspecten als gevolg van de projectprocessen en de producten die projecten opleveren. De organisatie werkt op dit gebied samen met een groot aantal internationale partners. Hierdoor is de aanpak inmiddels in meer dan 50 landen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.greenprojectmanagement.org.

Prijzen
Met Oppidum bereikt u snel resultaat tegen aantrekkelijke – vaak vaste – prijzen. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op via de contactpagina.