Managing Successful Programs MSP Practitioner

Managing Successful Programmes 4e Editie Practitioner

Print Friendly, PDF & Email

Als Practitioner in MSP® leer je de methodiek in de praktijk toe te passen en programma’s succesvol te laten zijn.

Na de kennismaking in MSP gaat het hier meer om de details en de toepassing in de grillige en weerbarstige praktijk. Tevens is het natuurlijk een goede voorbereiding op het succesvol afleggen van een Managing Successful Programs MSP Practitioner examen. Alle “Governance Themes” van MSP komen aan bod, waarbij we de nadruk leggen op een goede balans van beheersing en zelforganisatie. Programmamanagement is immers meer bestuurlijk van aard dan projectmanagement. En vooral, programmamanagement met MSP is gericht op het behalen van de outcome, de effecten en de benefits. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?

In de Managing Successful Programs MSP Practitioner training gaat het ook over de complexe situaties, bijvoorbeeld als er meerdere organisaties zijn betrokken. Of bij fusies tussen partners die integratie en cultuursynergie vragen. Juist in organisaties die (meer) Agile willen werken is het gebruiken van MSP-tranches voor de incrementele doorvoering van de veranderingen noodzakelijk – maar niet direct heel makkelijk. Het optimaal betrekken en beïnvloeden van de stakeholders tijdens de verschillende fasen van een veranderingsprogramma is uiteraard noodzakelijk en krijgt daarom ook veel aandacht.

De Managing Successful Programs MSP Practitioner training is een vervolg op de Foundation training waarin je de methodiek in zijn volledige breedte leert toepassen op complexere situaties. Deze training is onmisbaar voor programmamanagers, adviseur en PMO-ers, omdat juist van hen verwacht wordt dat richting geven aan de procesmatige aanpak van veranderprogramma’s.

Het is voor alle cursisten op deze geaccrediteerde cursussen verplicht om zich ook voor het examen te registeren.

logo Managing Successful Programs MSP ATO

Meer informatie over Managing Successful Programmes Practitioner

Urenschema

Eerste trainingsdag (18-05-2021)

09:00 - 12:30
Blok 1
Het examen, de case, overview
13:15 - 17:00
Blok 2
Transformational flow per proces, Organization, Programme Office

Tweede trainingsdag (25-05-2021)

09:00 - 12:30
Blok 3
Planning & Control, Benefits Management, Blueprint, Busines Case
13:15 - 17:00
Blok 4
Risico, Kwaliteit & borging, Leadership & Stakeholder Engagement, Exam wrap-up

Startdatum

18-05-2021
Expired!

Tijd

2 dagen
09:00 - 17:00

Meer informatie

Informatie en kosten
Virtueel

Locatie

Virtueel
Online
Inschrijven training