Management of Value Practitioner

Management of Value Practitioner

Print Friendly, PDF & Email

Management of Value gaat over het maximaliseren van de waarde in lijn met de programma- en projectdoelstellingen en de belangrijkste stakeholdersvereisten. Het gaat zeker niet alleen om het minimaliseren van de kosten.

De fundamentele vraag die Management of Value stelt is: “Maximaliseren we de waarde van onze essentiële investeringen zodat we optimale voordelen krijgen, tegen een betaalbare prijs, met een bekend en aanvaardbaar risiconiveau?”

Waarschijnlijk is de druk om meer met minder te doen nog nooit zo hoog geweest voor organisaties en personen binnen deze organisaties. Dit geldt zowel voor de publieke als de private sector. Voor alle organisatie veroorzaakt het beslag op benodigde middelen voor essentiële en steeds complexere veranderingen een steeds grotere druk op de kwaliteit van producten en diensten.

Waarde / Value staat daarbij essentieel in allerlei benaderingen. De grote vraag is echter: wat is waarde precies? Hoe maak je waarde concreet, empirisch en vergelijkbaar? En vooral: hoe vind je alternatieve manieren om misschien wel meer waarde op te leveren tegen minder opofferingen waarbij meer stakeholders tevreden worden gesteld?

Dat alles is de doelstelling van Management of Value. Management of Value vult bestaande benaderingen die gericht zijn op het optimaleren van waarde aan met een veelheid aan specifieke technieken en aanpakken. Daardoor wordt het begrip “value” of “waarde” veel concreter en (empirisch) onderbouwd.

Management of Value is zowel bruikbaar bij operationele activiteiten als veranderingen en innovaties, zoals programma’s, projecten en productontwikkeling.

Management of Value Practitioner bouwt voort op Management of Value Foundation training. Op basis van de kennismaking met de aanpak en de technieken in de Foundation training, worden deze in de Practitioner training daadwerkelijk toegepast op concrete scenario’s.

logo Management of Value

Meer informatie over Management of Value Practitioner

Urenschema

Eerste trainingsdag (22-10-2021)

09:00 - 12:30
Blok 1
Introductie, doelstellingen van de training, terugblik op MoV Foundation, MoV Practitioner examen, technieken voor functionele analyse, value trees, gewogen attributen
13:15 - 17:00
Blok 2
Paarsgewijze vergelijkingen, waardeprofielen, waarde index, value for money ration, innovatie, value engineering, optie evaluatie en selectie, timing en planning, opzetten van MoV studies, MoV in de organisatie

Inschrijven

Inschrijving voor een Management of Value Practitioner training Prijs (excl Btw en excl examen)
Available Boeking: 12
The Inschrijving voor een Management of Value Practitioner training ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Startdatum

22-10-2021

Tijd

1 dag
09:00 - 17:00

Meer informatie

Informatie en kosten
Amersfoort - Stationsplein

Locatie

Amersfoort - Stationsplein
Stationsplein 13A, 3818 LE Amersfoort
Inschrijven training