Wetenschappelijke Raad

De wetenschappelijke raad van de Oppidum wil de spanning tussen theorie en praktijk productief maken, door inzicht te geven in wat wel en niet werkt.
Print Friendly, PDF & Email

Spanning tussen theorie en praktijk

De wetenschappelijke raad van de Oppidum faciliteert de wisselwerking tussen theorie en praktijk. De wetenschappelijke raad wil de spanning tussen theorie en praktijk productief maken. Dit doen ze door Oppidum professionals inzicht te geven in wat wel en niet bewezen werkt, maar ook door handvatten aan te reiken om zelf de wetenschap bij de arm te nemen. Zo verhogen we de waarde van Oppidum voor onze klanten, voor onze collega’s én voor de wetenschap. Daarnaast werken we actief mee aan het schrijven of redigeren van nieuwe trainingen.

Publicaties

Wij publiceerden over het bewezen verbeterpad. Ook hebben we diverse artikelen geschreven over succesfactoren. Op basis van ons eigen onderzoek en onderzoek van anderen, weten wij dat onze adviezen in de praktijk werken. Bovendien weten we hoe je de adviezen zo handig mogelijk op maat implementeert.

Boek: “Het bewezen verbeterpad”

Vaak leven projecten en de resultaten daarvan in hun eigen cocon. Ze worstelen met complexiteit, terwijl juist kruisbestuiving zou moeten plaatsvinden tussen projecten om nieuwe kansen te creëren. Van projectteams en stakeholders vergt dat veel inspanning. Het vraagt meer van organisaties dan zij wellicht aankunnen. In het boek wordt het verbeterpad naar volwassenheid van organisaties om valkuilen te vermijden en betere resultaten te halen beschreven beschreven. Het is een wetenschappelijk onderbouwd concept om snel beter te worden in het uitvoeren van projecten.

Leden in de Wetenschappelijke Raad