Consultant

Joost Comperen

Agile Project Manager in rollen als Business Analyst, Product Owner en Scrum Master met ervaring in een leiding gevende positie in de informatie technologie en service industrie in een wereldwijde bedrijfsomgeving. Kennis en ervaring opgebouwd in agile project methodieken, content management systemen, digital experience, web strategie en online marketing. Daarnaast bestuurlijke ervaring in non-profit sport en cultuur organisaties.
Print Friendly, PDF & Email

Joost Comperen

Bachelor of Applied Science (BASc) – Business Administration, Management and Operations

Ik lever advies en interim diensten voor digitale-, web- en it-projecten in verschillende rollen: Business Analyst, Product Owner, Scrum Master, Project Manager, Interim Change Manager, Functioneel Consultant, Programma Management, Content Manager and Delivery Manager. Deze diensten zijn toegespitst op digitale projecten in complexe omgevingen, systemen en ondersteunende applicaties. Daarnaast breng ik mee kennis en lang-jarige werkervaring met de SDL Tridion Content Management (ECM) software.

Ik ben in staat overzicht te verkrijgen, te behouden en om dat weer te delen met teams en stakeholders. Steeds op zoek naar mogelijkheden om processen en systemen te optimaliseren ten behoeve van succes op de lange termijn. In de Agile werkomgeving heb ik vele jaren ervaring in het succesvol werken in een virtuele omgeving met mijn remote team en de stakeholders op afstand.

Wat ik belangrijk vind in het leven is een open communicatie die inclusief is en daarmee een omgeving creëert waarbinnen iedereen zich veilig en gehoord voelt. Ik ben een goede luisteraar, een coachende leider, een projectmanager, een trainer en een team-builder. Mijn streven is om leden in projectteams te coachen waarmee zij in de positie komen om succesvol te zijn als individu en als onderdeel van een team.

Quotes

“Als director in software development heb ik nog niet eerder een team meegemaakt als die van Joost (SDL web development team). Als Agile Scrum team werken zij als een hecht team, zijn goed op elkaar ingespeeld en helpen elkaar waar nodig. Er is lerend vermogen en zij zijn in staat om complexe epics en stories te doorgronden en met hoge kwaliteit te leveren.”

“Nadat we eerst een lange tijd hebben geworsteld met een ingewikkeld upgrade project is Joost ingestapt en heeft met zijn projectaanpak ons gestuurd naar een oplossing. Hij heeft ons in staat gesteld om in korte tijd het community platform te upgraden naar de nieuwste versie en de community website met content te migreren.”

Overzicht van expertise

 • Agile project management
 • Scrum framework
 • Kanban
 • Project management

Certificeringen

 • Certified SAFe® 5 Agilist
 • Professional Scrum Master PSM I
 • Nima General Marketing B1
 • SDL Tridion (functional design, content modeling, BluePrinting, authorization)

Opleidingen

2002: Bachelor of Applied Science (BASc) – Bedrijfseconomie, Management en Recht (Hogeschool van Amsterdam)

1998: Bachelor of Applied Science (BASc) – Bedrijfseconomie, Management en Logistiek (Fontys Hogescholen Eindhoven)

Bestuurlijke ervaring

 • Bestuurslid Marketing & Partnerships – KNBSB Nederlandse Honkbalbond (2014 – 2018)
 • Voorzitter bestuur – A.H.C. Quick Amsterdam honkbal- en softbalvereniging (2004 – 2014)
 • Sport promotie manager – KNBSB Cluster Amsterdam (2009 – 2014)

Digital Experience & Web Channel Manager | SDL

2010 - 2019

Een variatie aan rollen vervuld: Business Analyst, Product Owner, Scrum Master, Project Manager en People Manager. Als coachend leider sturing gegeven aan het ontwerpen en het proces van bouwen, testen, lanceren en onderhouden van websites en aanverwante applicaties. De focus ligt bij het slaan van een brug tussen business, IT en de content teams. Daarnaast was aandacht en energie in stakeholdermanagement van groot belang.

Product Marketer | Tridion/SDL

2006 - 2010

Product positionering van het Enterprise Web Content Management product SDL Tridion. Management van de uitrol en communicatie behorende bij nieuwe product versies van het CMS inclusief ondersteuning aan sales en de creatie van offline marketing materiaal.
Compleet opnieuw neerzetten van de nieuwe website met vernieuwde huisstijl na de overname van Tridion door SDL. Product Owner in een projectteam voor het ontwikkelen en ontwerpen van een community website voor klanten en partners rondom het Tridion WCM product.

Product Manager | Pallas Athena

2001 - 2004

Onderzoeken en definiëren van verbeteringen in functionaliteit en UX voor een BPM product Protos workflow. Managen en communiceren van product releases intern en extern.

Online Marketing Manager | Pallas Athena

2004 - 2006

Leverancier-selectie van een Web Content Management systeem. Applicatie eigenaar en content manager van het CMS en de website en project manager voor het ontwikkelen van de website.

Product Marketer Tridion CMS | SDL

2006 - 2011

Product positionering van het enterprise content management product SDL Tridion. Management van de uitrol en communicatie behorende bij nieuwe product versies van het CMS inclusief ondersteuning aan sales en de creatie van marketing materiaal.
Content manager voor het opzetten van nieuwe website met vernieuwde huisstijl na de overname van Tridion door SDL.