Inhoudsopgave Scrum/Agile & Prince 2 whitepaper

Scrum/Agile & PRINCE2: Strangers Today – Mates Tomorrow?

Print Friendly, PDF & Email

“Seven years have passed since Ken Schwaber & Jeff Sutherland released their Scrum Guide™:

Time for a Retrospective.”

  • Wat heeft Scrum en Agile werken gebracht bij organisaties?
  • En wat is de invloed geweest van de Agile manier van werken en hoe kijken we naar PRINCE2 budget-controle en deadlines?
  • Zou het mogelijk zijn om de ‘Best Practices’ van beiden toe te passen?
  • En hoe weten we dan welke methode het beste is voor mijn organisatie?

Dit zijn zeer relevante vragen voor directies, managers en teams die zich continue moeten aanpassen aan de digitale transformatie die onze markten doormaken.

Auteurs kijken terug

Albert Jan Hartman (gecertificeerd in Scrum, als een Product owner & in Agile Scaling, en in PRINCE2) en Alistair Cranmer (geaccrediteerd Professional in Programme Management (MSP) en in PRINCE2 en eveneens in Scrum & Agile Scaling) kijken terug naar de PRINCE2 & Scrum ontwikkeling. Zij bespreken de verschillen & overeenkomsten en beschrijven een vooruitzicht naar een verandering voor organisaties met waardevolle impact.

Achtergrond

PRINCE2 werd op de markt gebracht onder deze naam in 1996, wat een tweede evolutie was op haar voorganger ‘PROMPT” (1989) dat op zoek was success in IT projecten bij de overheid in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf dat moment werd het een wereldwijde standaard voor project management in all branches. Het Scrum concept was al in ontwikkeling in 80-er jaren, maar de grote doorbraak kwam met de publicatie van de Agile Manifesto (2001) en de Scrum Guide in 2010. Sinds dat moment had de Scrum Guide de aandacht getrokken van IT, Project Management en organisaties wereldwijd. Het wordt nu door ongeveer 50% van de markt toegepast. Het heeft ook de formalizatie aangezwengeld van PRINCE2 Agile® (2015) en de huidige PRINCE2® update (2017).

De succesratio van projecten is gestegen van 17% (eikpunt 1995) naar 28% (eikpunt 2017), maar projecten leveren nog altijd niet naar verwachting. Vandaar de opkomst van Scrum/Agile? Het gebrek aan succes drukt nog zwaarder nu ‘veranderen van de organisatie’ bijna net zo belangrijk is als ‘runnen van de organisatie’.

Download whitepaper

Scrum/Agile & PRINCE2: Strangers today – Mates tomorrow?

In deze whitepaper (Engels) willen de auteurs uitleggen wat de historie en de inrichting van de verschillende methodes is. Daarna kijken zij in onderzoeksresultaten naar de succesfactoren van projecten en van daaruit komen we dan tot richtlijnen voor het implementeren van Scrum/Agile en/of PRINCE2 ten behoeve van uw projecten.