Jouw reis is ons doel, de bestemming is jouw beloning

Print Friendly, PDF & Email

Als projectmanager volg je bij ons niet zomaar een training, je neemt deel aan een Project Management Development Learning Journey. Een reis waarin je voortdurend leert en jouw projectmanagement en -leiderschapskwaliteiten op een eigentijdse manier ontwikkelt. Dit is de tweede blog in een serie blogs waarin we de stappen van deze PMD Learning Journey doorlopen.

In onze eerste blog hebben we je meegenomen in hoe onze inspirerende leerreis tot stand is gekomen. Lees hier onze eerste blog.

Project Management Development Learning Journey

In deze tweede blog legen wij (NIMO en Oppidum) de focus op de voorbereidingen die je treft voordat je met onze leerreis start. Jouw reis is ons doel, de bestemming is jouw beloning.

– Vooraf –

Begin met het einde voor ogen. Je hebt het initiatief genomen om op reis te gaan en daarmee verantwoordelijkheid te nemen voor verdere ontwikkeling van  jouw eigen professionalisering. We dagen je uit om vooraf goed na te denken over wat je wilt bereiken, zowel voor de organisatie, voor jouw team als voor jezelf. 

Door het stellen van doelen kun je na afloop van je reis ook evalueren in hoeverre je jouw doel hebt bereikt en in welke mate het resultaat van je leerreis heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van je (project)team en je organisatie.

– Stap 1 –

De eerste stap voordat je jouw reis start, is het stellen van een duidelijk einddoel. We helpen je hierbij op weg door je te vragen tegen welke uitdagende situaties je in je praktijk aanloopt om jouw rol als projectmanager in jouw eigen organisatie in te vullen. “Wat verwacht de organisatie van jou?” 

De organisatie waar je werkt heeft ongetwijfeld een doel voor ogen en een roadmap om dit doel te bereiken. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn welke bijdrage hierin van jou wordt verwacht. Vraag je daarbij ook af wat je in de praktijk lastig of uitdagend vindt om deze verwachting waar te maken. 

We nodigen je uit om met je leidinggevende te bespreken waarin je je graag wilt ontwikkelen en wat dit betekent in de praktijk. We zorgen ervoor dat je praktijksituaties tijdens jouw reis tegenkomt en veilig kunt oefenen, zodat kunt kiezen wat de beste aanpak voor jouw project is.

– Stap 2 –

Een organisatie ontwikkelt zich, doordat de mensen die er werken zich ontwikkelen. Dit geldt ook voor het gezelschap waarmee je de reis beleeft. Een zorgvuldige samenstelling van de groep is een vereiste om optimaal van en met elkaar te leren. Uiteindelijk gaat het erom dat we met elkaar in beweging komen en actief bijdragen aan elkaars ontwikkelproces. “Wat maakt jouw team succesvol?” 

Het delen van elkaars doelen en het creëren van een gemeenschappelijk doel waaraan iedereen kan bijdragen zorgt voor verbinding en geeft energie om het doel ook daadwerkelijk te behalen.

– Stap 3 –

Het is onze overtuiging dat de projectmanager als persoon het verschil maakt. Jouw persoonlijke voorbereiding om op reis te gaan begint met het je afvragen wat jouw leerdoel is. “Wat wil jij bereiken?” 

Het gaat wat ons betreft verder dan het behalen van een erkend certificaat. We geloven dat een goede projectmanager beschikt over de juiste kennis en vaardigheden én over het vermogen om deze op het juiste moment in de praktijk in te zetten. Hier werken we aan in jouw PMD Learning Journey, waarbij je zoals gezegd vooraf bepaalt waarin je jezelf wilt ontwikkelen. 

We helpen je bij het helder krijgen van het einddoel, bij het matchen van je reisgenoten en bij het uitstippelen van je persoonlijke learning journey. Klaar voor de start?

Ben je geïnteresseerd in hoe onze PMD Learning Journey verdergaat en wat we nog meer beleven tijdens onze reis? Volg ons op LinkedIn @NIMO en @Oppidum, binnenkort verschijnt onze volgende blog gericht op de waarde van het leren met en van elkaar. Hopelijk tot snel!


Geschreven door: Simon UitholBianca van SommerenRinse van der Schoot en Franco Achtien.


Wie zijn wij?

NIMO en Oppidum zijn gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het vakgebied project-, programma-, en portfoliomanagement. We trekken samen op in de veranderende wereld van Projectmanagement. Onze PMD Learning Journey is ontstaan vanuit de gedeelde behoefte om samen meer waarde te creëren en bij te dragen aan het vak projectmanagement. 


Een leven lang leren en ontwikkelen, met NIMO en Oppidum. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder!’