PMD Learning Journey stap 10

Een eindsprint die je zeker gaat winnen

Print Friendly, PDF & Email

Als projectmanager volg je bij ons niet zomaar een training, je neemt deel aan een Project Management Development Learning Journey. Een reis waarin je voortdurend leert en jouw projectmanagement en -leiderschapskwaliteiten op een eigentijdse manier ontwikkelt. Dit is de vijfde blog in een serie blogs waarin we de stappen van deze PMD Learning Journey doorlopen.

We hebben je meegenomen in onze inspirerende leerreisde voorbereiding op deze reis, hoe je vanaf de start van de reis samen van en met elkaar leert.en hoe je tijdens jouw reis er voor zorgt dat er een koppeling tussen theorie en praktijk.

PMD Learning Journey stap 10
#cartoon door Bianca Berndsen @ www.studioleff.com

Project Management Development Learning Journey

In deze vijfde blog besteden wij (NIMO en Oppidum) aandacht aan de eindsprint van jouw reis op weg naar het examen.

Stap 10 | Tijdens de training neemt de trainer je al mee in de belangrijkste examenonderdelen, dus al tijdens de reis ben je bezig met de eindsprint. Wel zo vertrouwd als je straks echt gaat sprinten. Na het doorlopen van de cursus volgt de voorbereiding op het examen. Dit is het moment waarop de leerreis een vervolg krijgt die in je eigen handen ligt. Je bepaalt zelf de route en snelheid waarmee je jouw leerreis doorzet, maar je staat er zeker niet alleen voor. Onze trainers staan jouw gedurende de examenvoorbereiding bij met coaching en er blijft altijd ruimte om vragen te beantwoorden. Ook kan je gebruik maken van de online examentrainer, waarmee je relevante examenvragen kan oefenen om zelf te bepalen of je de stof beheerst.

Het examen is ook een objectief moment van transparantie en inspectie. Je toont aan dat je over de beoogde competenties beschikt. Alleen al het feit dat je even een eindsprint in moet zetten is positief. Bovendien sta je er nooit alleen voor bij Oppidum en NIMO!

PMD Stap 10 Eindsprint

Het examen | De eindsprint is ingezet als de datum voor het examen is gepland. Tijdens jouw leerreis krijg je voldoende informatie over de vorm: klassikaal of individueel. Bij een klassikaal examen is een geaccrediteerde toezichthouder aanwezig en maak je het examen via een laptop. Bij een individueel examen maak je het examen online, via ‘online proctoring’. In beide gevallen maak je het examen op een manier die vertrouwd zal aanvoelen; door het veelvuldig oefenen van de oefenexamens en de examenvragen in de online leeromgeving is deze eindsprint niets meer dan een herhaling van competenties die je al bezit! Door het succesvol afleggen van een examen en daarmee het halen van de bijbehorende certificering maak je dit ook inzichtelijk voor iedereen.

Ben je geïnteresseerd in hoe onze PMD Learning Journey verdergaat en hoe we geslaagd de top bereiken? Volg ons op LinkedIn @NIMO en @Oppidum, binnenkort verschijnt onze volgende blog gericht op de waarde van het examen via Oppidum en NIMO. Hopelijk tot snel!


Wie zijn wij?

NIMO en Oppidum zijn gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het vakgebied project-, programma-, en portfoliomanagement. We trekken samen op in de veranderende wereld van Projectmanagement. Onze PMD Learning Journey is ontstaan vanuit de gedeelde behoefte om samen meer waarde te creëren en bij te dragen aan het vak projectmanagement.