Na de learning journey

Alles wat op je pad komt is een kans om te leren!

Print Friendly, PDF & Email

Als projectmanager volg je bij ons niet zomaar een training, je neemt deel aan een Project Management Development Learning Journey. Een reis waarin je voortdurend leert en jouw projectmanagement en -leiderschapskwaliteiten op een eigentijdse manier ontwikkelt. Dit is de zesde en laatste blog in een serie blogs waarin we de stappen van deze PMD Learning Journey doorlopen.

We hebben je meegenomen in onze inspirerende leerreisde voorbereiding op deze reis, hoe je vanaf de start van de reis samen van en met elkaar leert, hoe je tijdens jouw reis er voor zorgt dat er een koppeling tussen theorie en praktijk en de eindsprint op weg naar het examen.

Na de learning journey
#cartoon door Bianca Berndsen @ www.studioleff.com

Project Management Development Learning Journey

In deze zesde blog ronden wij (NIMO en Oppidum) de leerreis af. We reflecteren op de ervaringen die jij tijdens jouw reis hebt opgedaan. Ook evalueren we met elkaar na afloop van jouw reis: wat heeft deze reis jou opgeleverd en wat ga je vanaf nu anders doen?

Na het halen van een erkend certificaat is er tijd voor reflectie

Na | Gefeliciteerd! Je hebt de eindsprint met goed gevolg afgelegd. Je hebt de top bereikt en bent geslaagd met een waardevol certificaat als resultaat. Alleen wat ons betreft gaat het verder dan het behalen van een erkend certificaat. Voor ons is jouw reis pas echt geslaagd wanneer je er met een goed gevoel op terugkijkt, je leerzame ervaringen hebt opgedaan én deze leerervaringen na afloop ook echt in de praktijk weet te brengen.

Geslaagd zijn voor het examen voor een erkend certificaat

We geloven dat een goede projectmanager beschikt over de juiste kennis en vaardigheden én over het vermogen om deze op het juiste moment in de praktijk in te zetten. Gedoseerd en afgewogen, met oog voor de situatie en het te bereiken resultaat. Hier werken we aan tijdens jouw leerreis, waarbij jij vooraf bepaalt waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Na het afleggen van het pad is dit hét moment om te reflecteren op jouw persoonlijke leerdoelen. Toekomstgericht terugkijken.

Reflectie | Alles wat op je pad komt is een kans om te leren.Wat heb je allemaal geleerd en in hoeverre heb je hierdoor jouw leerdoelen bereikt? Wat heb je nog meer (onverwacht) geleerd? Welk effect is al zichtbaar op jouw project? Bij het reflecteren op jouw reis vinden wij het belangrijk dat je met de uitdagende praktijksituaties die je op je werkplek tegenkomt nu beter weet om te gaan. Je bent daardoor beter in staat om je project te managen en een beter resultaat op je project te behalen.

Reflectie over het rendement na het halen van een erkend certificaat

Evaluatie | Naast de impact die de leerreis op jezelf (jouw project en organisatie) heeft, zijn we natuurlijk ook benieuwd hoe je de reis samen met jouw reisgenoten hebt ervaren. Wij willen namelijk onze leerreis ook verbeteren en zijn heel erg benieuwd welke leerervaringen vooral hebben bijgedragen aan het halen van je persoonlijke leerdoel.

Zoals we in eerdere blogs al hebben aangegeven werkt het eigenlijk net zoals bij een echte reis die je maakt. Goede reviews zorgen bij anderen voor een positieve indruk en vertrouwen om ook deze reis te gaan maken.

Reflectie en evaluatie na het halen van een erkend certificaat

Onze ervaring is dat het leren niet stopt na het halen van je doel. Juist daarna volgt het spannendste moment. Want hoe ga je er blijvend voor zorgen dat je jouw kwaliteiten inzet in jouw project en organisatie. Wat merkt de organisatie van jouw ontwikkelproces? Hoe kun je ervoor zorgen dat ook collega’s hiervan kunnen profiteren? We dagen je uit om in contact te blijven met je buddy en om samen met jouw leidinggevende als coach te kijken hoe je jouw ontwikkelpad verder in de praktijk vorm geeft.

Na afloop van de leerreis kun je met je reisgenoten en de online leeromgeving nauw verbonden blijven. We bieden je daarmee een waardevol netwerk waarin je eenvoudig gebruik kunt blijven maken van elkaars kennis, expertise en advies. Want juist samen kom je verder in jouw ontwikkeling binnen het mooie vak van projectmanagement.

Ben je geïnteresseerd in hoe onze PMD Learning Journey verdergaat en hoe we geslaagd de top bereiken? Volg ons op LinkedIn @NIMO en @Oppidum, binnenkort verschijnt onze volgende blog gericht op de waarde van het examen via Oppidum en NIMO. Hopelijk tot snel!


Wie zijn wij?

NIMO en Oppidum zijn gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het vakgebied project-, programma-, en portfoliomanagement. We trekken samen op in de veranderende wereld van Projectmanagement. Onze PMD Learning Journey is ontstaan vanuit de gedeelde behoefte om samen meer waarde te creëren en bij te dragen aan het vak projectmanagement.