Rinse van der Schoot

Rinse van der Schoot studeerde psychologie, AMBI (afstudeerrichting Informatiebeleid), Master of Business Administration en Master of Business Informatics. Hoewel er niets praktischer is dan een goede theorie, gaat de toegevoegde waarde van hands-on ervaring in de grillige praktijk boven alles. Bij Rinse ligt deze ervaring vooral in het leiden van projecten en programma’s waarbij organisatieverandering en complexe IT hand in hand gaan. De gekozen aanpak (waterval of meer agile) hangt dan altijd af van de situatie.

Het is altijd essentieel om het beste uit de mensen en uit de organisatie te halen. Dat was vroeger niet anders dan nu.

Naast de ervaring als een praktische professional, is hij geaccrediteerd trainer in Agile Project Management™, PRINCE2®, Agile Programme Management™, MSP®, Managing Benfits™, P3O®, MoP®, Scrum en Stakeholder Engagement. Hij is ook assessor en validator voor de IPMA certificering.

Huidige opdracht
Rinse werkt op dit moment op kortdurende advies-, kwaliteits- en professionaliseringstrajecten voor verschillende organisaties. Het gaat dan ondermeer om het vergroten van de volwassenheid van de organisatie en van de veranderinitiatieven. Ook het geven van trainingen is een belangrijke activiteit.
Daarnaast is Rinse actief als assessor en validator voor IPMA certificeringen, als projectmanagement assessor voor Siemens en als de Nederlandse language owner voor de best practice P3O®.

Voorgaande opdrachten
Rinse werkte van oktober 2010 tot maart 2014 als projectmanager voor Ahold Europe en Fujitsu Technology Solutions binnen het Retailbox project. Dit omvatte het in internationaal verband managen van software ontwikkeling en implementatie. Hierdoor werd een compleet vernieuwd, modulair en uitbreidbaar en toekomstbestendige core retail bedrijfsvoering binnen Ahold opgeleverd. Hierbij moest de agile transformatie binnen Fujitsu aansluiten op de waterval aanpak van Ahold.
Rinse heeft binnen Joulz gewerkt aan het opzetten en inrichten van Portfolio Management. Door het verbeteren van de effectiviteit en de efficiëntie van projecten en het inzichtelijk maken van de strategische bijdrage van projecten het hoogste management in staat stellen de juiste prioriteiten te leggen. Er werden dashboardrapportages en vroege waarschuwingssignalen ingericht waardoor de betrouwbaarheid en de beheersbaarheid van de projecten toenam. Het projectbeheerssysteem Principal Toolbox is geïmplementeerd op portfolio niveau.
Voor Eneco Energie is Rinse intern programma manager en hoofd Programma Bureau geweest bij het programma SPRINT. Het doel was het implementeren van de Wet Onafhankelijk Netbeheer en het in de markt zetten van een gezond Infrabedrijf (nu: Joulz) en een professionele netbeheerder (nu: Stedin). Ook de nodigde juridische, organisatorische en personele wijzigingen hoorde tot het programma. Hetzelfde geldt voor aanpassingen aan processen en ICT-systemen.
Voor Siemens heeft Rinse opdrachten uitgevoerd van software ontwikkeling tot reorganisaties.
Rinse geeft regelmatig trainingen en opleidingen aan verschillende bedrijven, organisaties en hogescholen.

Klik hier voor de Blog items van Rinse van der Schoot .

Klik hier voor de Linked-in Pagina van Rinse van der Schoot .

En hier voor Rinse’ personal pagina

 

Rinse van der Schoot  is ingepland als Trainer voor de volgende evenementen:

[events_list owner="15"][/events_list]