manfred-van-veghel

Manfred van Veghel is gepromoveerd als marien bioloog met als specialisatie tropische koraalriffen, ‘s wereld meest complexe en soortenrijke ecosysteem. Deze ervaring vertaalt hij naar complexiteit en diversiteit in organisaties. Op dit gebied heeft hij vele management-, IT- en communicatie-opleidingen gevolgd. Hij is geaccrediteerd trainer in diverse Best Practices: PRINCE2®, MoP®, MoV®, Managing Benefits®, Agile PM™ en PPS. Daarnaast legt hij de verbinding met best practices uit andere vakgebieden, zoals CMMI, Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse en Systemisch Werk. Met deze ervaring verzorgt hij ook soft skill trainingen, workshops en coaching voor project- en programmamanagers.

Huidige opdrachten
Op dit moment werkt Manfred aan de introductie van Duurzaamheid binnen de wereld van projectmanagement. Als eerste ‘Green Project Manager, GPM®-b’ in Nederland wil hij een voorbeeld stellen en aangeven dat een betere wereld vaak begint bij een nieuw project. Ook dat de projectmanager als professional zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor een duurzaam proces en de oplevering van duurzame producten, zodat we onze problemen niet neerleggen bij toekomstige generaties. Dit werkgebied sluit uitstekend aan bij zijn achtergrond als bioloog en ervaring als Vice-President en Programmamanager bij ABN AMRO op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Recent introduceerde hij Duurzaam PRINCE2® een integratie van duurzaamheidsmethoden en de populaire projectaanpak van PRINCE2®.

Voorgaande opdrachten
Manfred heeft in de afgelopen jaren vele grote en kleinere organisaties geholpen met het professionaliseren van hun projectmanagement. Onder andere als Enterprise Process Owner Configuration Management, Implementatie Manager CMMI, Projectmanager, Programmamanager en Portfoliomanager bij ING. Maar ook als SCRUM Master, consultant, trainer en projectmanager bij overheden, profit en nonprofit organisaties voor de implementatie van Agile Project Management, SCRUM, PRINCE2® en MoP®. Daarvoor was Manfred project- en programmamanager voor ABN AMRO, waar hij zowel in de ICT business als op het gebied van de goede doelen projecten een zeer brede en internationale ervaring heeft. Ook in het Caribisch gebied heeft hij diverse onderwijs-, natuur en milieu-, en organisatieveranderingsprojecten geleid en onlangs daar ook organisaties en overheden ondersteund bij de implementatie of verbetering van hun projectmanagement.

Klik hier voor de Blog items van Manfred van Veghel.

Klik hier voor de Linked-in Pagina van Manfred van Veghel.

 

Manfred van Veghel is ingepland als Trainer voor de volgende evenementen:

[events_list owner="7"][/events_list]