Clemens Bon studeerde vliegtuigbouwkunde en commerciële- en bedrijfseconomie. Hij is een van de oprichters van Oppidum B.V. Hij voert grote projecten en programma’s uit in vaak moeilijke omstandigheden. Daarbij ligt de uitdaging niet zozeer in de methode, maar met name in het menselijk spel. Vaak betreft het reorganisaties. Als registered consultant en lead trainer in de best practice PRINCE2®, P3O®, MSP®, Managing Benefits™ en Agile Project Management, combineert hij de theorie met de praktijk. Contracting is een van zijn specialiteiten. Hij is assessor voor de IPMA certificering en lid van de Commissie van Advies.

Huidige opdracht
Sinds zijn registratie als consultant voor de best practices op portfolio, programma en projectniveau heeft hij een aantal volwassenheidsmetingen uitgevoerd voor organisaties. Deze zijn steeds afgesloten met specifieke adviezen: welke gerichte verbeteringen zijn noodzakelijk  en welke vereenvoudigingen zijn mogelijk. Daarmee bereikt de klant goede resultaten met handige, op maat gemaakte processen.

Voorgaande opdrachten
Clemens was programmamanager bij een grote gemeente, met als opdracht de gemeentelijke activiteiten te beperken tot het voeren van regie op de werkzaamheden. In dit kader verzelfstandigde hij delen van de organisatie, vaak gezamenlijk met andere gemeenten. Tevens zorgt hij voor de inrichting van professioneel opdrachtgeverschap binnen de gemeente. Door deze maatregelen moeten de realisatiekracht van de gemeente en de kwaliteit van het uitvoerende werk toenemen en tegelijkertijd de kosten afnemen. Het programma levert nog steeds een belangrijke bijdrage aan de bezuinigingen. Eerder was Clemens werkzaam in een aantal interim- en projectmanagement functies. Hij was onder meer directeur van een van de grootste Kabeltelevisie & Telecombedrijven in Nederland en directeur van diverse nutsbedrijven. Dit betroffen projecten in de particuliere sector en bij de overheid. Recent heeft hij als programmamanager de opsplitsing van een van de utilities in Nederland helpen realiseren. Hij geeft veel maatwerk trainingen gebaseerd op de best practice MSP. In veel gevallen vindt dit plaats in de vorm van een start-up van een programma.

Klik hier voor de Blog items van Clemens Bon.

Klik hier voor de Linked-in Pagina van Clemens Bon.

 

Clemens Bon is ingepland als Trainer voor de volgende evenementen:

[events_list owner="3"][/events_list]