Alistair Cranmer begon zijn carrière in de Britse Royal Navy als officier & helicopter piloot. In 1986 kreeg hij een marine beurs om rechten, management & psychologie te studeren aan de Universiteit van Liverpool. Daarna opereerde hij in verschillende (inter)nationale rollen in de Royal Navy, o.a. helikopterpiloot, operations officer, leidinggevende en inlichtingen. Na negen jaar dienst, verhuisde hij naar Nederland, hoofdzakelijk om familieredenen. Sindsdien werkt hij in internationale commerciële sectoren, in lijn- en in interim-management rollen. Naast “gewone” management werkzaamheden vervult hij interim posities tijdens crises. Onder andere heeft hij voor en in multinationale ondernemingen gewerkt, (semi-) overheid, en ook in kleinere snel groeiende bedrijven & bedrijfsonderdelen.

“Ik werk vanuit een ander perspectief, en geniet van de kans om mijn vaardigheden en ervaring van bijna 20 jaar management te gebruiken. Mijn keuze voor beide carrières is gebaseerd op mijn inherente vaardigheid om mensen in moeilijke situaties te begeleiden naar een oplossing, gecombineerd met de capaciteit om in ingewikkelde en vaak technisch situaties te werken. Management, leiderschap, communicatie en training blijven belangrijke onderdelen van mijn ontwikkeling.”

Voorbeelden van opdrachten
2016 – Crisis Agile Global Programma! Rebrand een multinational en herpositioneren de bedrijf binnen 3 maanden – op last van de aandeelhouders en van de beurs analysts.
2015 – Product Launch Programma in Crisis: Nieuw mass-use product jaren vertraagde.  Moet nu op de markt komen.  Business Processes en Customer contact moments moet klaar zijn.
2012-2015- Alistair leidt de wereldwijde consolidatie & migratie van alle Fujitsu websites. Meer dan 1000 stakeholders zijn betrokken en het raakt ongeveer 100 landelijke-niveau websites. De doorlooptijd van dit project is 2 jaar. Dit is Fujitsu’s eerste global project/programma. In opdracht van de Chief Branding Officer leidt hij verschillende teams in 5 continenten.
2004-heden – Tevens geeft hij leiding aan de Oppidum MSP® Training als MSP® Accredited Trainer en MSP® Advanced Practitioner. Hij is ook in veel andere gerelateerde best practices geaccrediteerd, en schrijft mee of redigeert verschillende vakboeken.

Timeline opdrachten
2017-heden: Voor gezondheidsredenen, neem ik een lange termijn medische sabbatical/ ziekteverlof.
2016: Crisis Agile Programmamanagement – Herindeling producten, Re-branding van een internationale bedrijf.
2015 : Customer Experience (“CX”) Executive for 4G Rollout in India (Mumbai)
2012-2015: Global Progamma & Project manager Fujitsu (Tokyo & München)
2011-2012: Interim Operations & ICT directeur voor MeteoGroup te Wageningen.
2010-2011: Verantwoordelijk voor de borging van de Portfolio IT & Operations in de splitsing (Bank – Verzekeraar) van een grote Nederlandse Bank.
2009-2010: Hoofdredacteur van de Nederlandse editie van PRINCE2® 2009. Dit omvatte o.a. de nieuwe manual en alle examens.
2008-2009: CMMI implementation manager.
2008-2009: Progamme Governance Director in een strategisch Life Cycle Management and Business-Continuity/ Disaster Recovery progamma bij een bank.
2004-2008: Project- of Programmamanager van verschillende grootschalige website- & veranderprojecten in internationale bedrijven.

Verdere certificering
MSP® Accredited Trainer en MSP® Advanced Practitioner
Professional Scrum Master
IPMA-B Certified Senior Project Manager (2010-2015).
PRINCE2® Practioner.
MoP®, MoV®, Managing Benefits™ Foundation.

Klik hier voor de Blog items van Alistair Cranmer.

Klik hier voor de Linked-in Pagina van Alistair Cranmer.

Alistair Cranmer is ingepland als Trainer voor de volgende evenementen:

[events_list owner="14"][/events_list]