Oppidum - We do what we train; we train what we do.

Oppidum is een compact bureau dat zich bezighoudt met advisering, training, programma-, project- en interim management van personen en organisaties. We werken uitsluitend met gedreven en zeer ervaren professionals, die allemaal het werken in de praktijk combineren met het geven van trainingen. Ons motto is dan ook:

“We practise what we teach”, oftewel “We doen wat we trainen”

Onze ervaren specialisten (v.l.n.r. – Clemens Bon, Fred Stortelers*, Rinse van der Schoot, Tom Boers*,  Manfred van Veghel, Götz Pfauder,  en Alistair Cranmer) hebben gewerkt in uiteenlopende marktsegmenten, zoals de gezondheidszorg, de financiële sector, de ICT branche, de industrie, de transport, logistieke sector en de overheid. Ze beschikken daardoor over waardevolle branchekennis, waardoor ze in staat zijn om snel door te dringen tot de kern van elk vraagstuk. Dankzij hun ruime kennis en ervaring komen ze samen met u in een korte tijd tot een passende oplossing en tot het gewenste resultaat. Wilt u dus een complex project uitvoeren of een strategische verandering doorvoeren? De efficiency van uw bedrijfsprocessen verhogen of een tijdelijke versterking van uw bedrijfsmanagement? Dan bent u bij Oppidum aan het juiste adres. Net niet in deze photo is Frank van Dam.  Frank is sinds 2014 actief in onze Wetenschappelijke Raad.

Onze professionals hebben altijd maar één doel voor ogen, namelijk:

“Optimaal rendement voor uw organisatie”

Wij kunnen de volwassenheid van uw organisatie gecertificeerd meten voor veranderingstrajecten en u adviezen geven hoe de processen aan te passen, zonder door te schieten. Kortom beter resultaat met minder inspanningen!
Enkele van onze tevreden klanten zijn ABN AMRO, de Informatie Beheer Groep en Kamers van Koophandel Nederland, maar ook bibliotheken in Noord-Holland en een 100.000+ gemeente.

Klanten zeggen:

‘Alle problemen waren opgelost voordat wij ze hadden gezien, een geruisloze operatie’

Wij maken een synthese van de bewezen best practices van de eigen organisatie en de algemene best practices, gekruid met onze eigen ervaringen. Deze aanpak is weliswaar complexer voor de coach, maar levert het beste voor de klant op. Je gooit niets weg wat goed werkt. Het beste bewijs hiervoor is dat onze oude klanten regelmatig weer een nieuw beroep op ons doen.

Onze aanpak coacht niet alleen de projectmanagers, maar ook stuurgroepen en directies. Daar focussen we met name op het rolbesef en de rolvastheid. Wij sluiten het liefst de coachingstrajecten af met een goed verankerd systeem van onderlinge projectreviews, waarbij de ene projectmanager de andere regelmatig onderwerpt aan een peer review. Zeer leerzaam voor beiden.

Wilt u meer weten over een coachingstraject, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Ook Blended- oftewel Online & Webcast trainingen en coaching

Naast de reguliere klassikale trainingen kunnen wij u ook Blended-learning modules aanbieden. U kunt dan op momenten dat het u uitkomt studeren. Bovendien kunt u herhalen waar u meer moeite mee heeft. Kijk naar onze   PRINCE2 eLearning.

(* t/m 2015)